Å være søsken til en person med en sjelden diagnose

I denne podkasten møter du en gjeng med unge voksne som åpenhjertig deler sine refleksjoner og følelser om søskenrelasjonen til en med en sjelden diagnose. Byr det å ha en bror eller søster på andre erfaringer? Får man mer ansvar og en annen type søskenrolle? Kan man bli flau eller kjenne seg annerledes, når man må ta hensyn til et søsken med utviklingshemning eller atferdsvansker?

Kort oppsummering av innhold
Frambu arrangerer jevnlig kurstilbud til pårørende. I april 2018 ønsket vi å sette fokus på det å være voksne søsken til en med en sjelden diagnose, og inviterte til et to-dagers kurs for voksne søsken.

To foredragsholdere som nylig har skrevet masteroppgave og bok om søskenrelasjon ble invitert inn, det var foredrag ved to psykologer ansatt på Frambu som forsker på søskenrelasjon, og deltagerne hadde mye tid til erfaringsutveksling i samtalegrupper.

Kristina Moberg, psykolog på Frambu, inviterte deltagerne på kurset til en «podkast-session». Frambupodkasten er en podkast med mange spennende tema, og er et godt verktøy for samtaler og kunnskapsformidling.

Byr det å ha en bror eller søster på andre erfaringer? Får man mer ansvar og en annen type søskenrolle? Kan man bli flau eller kjenne seg annerledes, når man må ta hensyn til en søsken med utviklingshemming eller atferdsvansk

Alle disse tingene lurer psykologen på. I podkasten møter du Ingrid, Tonje, Nora og Benedicte. Det er en flott gjeng med unge voksne som åpenhjertig deler sine refleksjoner og følelser om søskenrelasjonen, med både alvor og humor. De er enige om at alle har hver sin unike søsken-historie, samtidig opplever de har mye til felles og at det var fint å møtes på Frambu for å dele erfaringer. Det å møte andre som er i lignende situasjon gjør det lettere å åpne opp, forstå hverandre og med det også forstå seg selv bedre, var det en som

Informasjon

Sist oppdatert: 2. desember 2020