Personvern

Personvern handler her om hvordan nettsiden samler inn og bruker informasjonen fra de som besøker nettstedet.

Personopplysningsloven inneholder regler for hvordan personopplysninger som samles inn vil bli behandlet, hvordan de sikres, hvem som har tilgang til opplysningene og om de utleveres til andre. Det er frivillig å gi fra seg personlig informasjon, for eksempel ved å melde seg på kurs eller nyhetsbrev. Bruk av sidene ansees som samtykke.

Ansvar

​Databehandlingsansvarlig: Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser – NKSD

Databehandler: Vidi

NKSD er ansvarlig for innhenting og bruk av dataopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet.

Vidi er databehandler på sjelden.no, og er leverandør av drift og vedlikehold av nettstedet.

Opplysningene som samles inn, lagres på servere som driftes av Vidi. En egen avtale mellom NKSD og Vidi regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Lenker til ekst​​erne nettsider

På nettstedet er det lenker til andre organisasjoner og virksomheter. Personvernerklæringen på dette nettstedet  omfatter ikke andre nettsteder. Når du besøker andre nettsteder må du forholde deg til retningslinjene som gjelder for det aktuelle nettstedet.

Lagring av besøksstatistikk​​

Nettstedet lagrer trafikk/besøksstatistikk. Statistikken viser hvor mye hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som lagres er antall besøkende på de ulike sidene, hvilke nettsteder de kommer fra, hvor lenge de er på nettsiden og hvilke nettlesere som brukes. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold stadig kan bli bedre og videreutvikles.

Løsningen for besøksstatistikk er basert på Universal Analytics (Google Analytics) og nettstedet bruker en mulighet i Universal Analytics for å anonymisere leserens IP-adresse slik at denne ikke lagres hos Google eller i sjelden.no.

Nettsiden bruker, i en overgangsperiode, både Universal Analytics og Matomo Analytics. Statistikk med Matomo lagres hos nettstedes databehandler.

Hvis du likevel ikke ønsker at nettstedet skal samle inn anonyme data fra deg, så kan du melde deg av denne innsamlingen på følgende adresse:
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

 

Du må også gjøre valg under:

Matomo

You may choose to prevent this website from aggregating and analyzing the actions you take here. Doing so will protect your privacy, but will also prevent the owner from learning from your actions and creating a better experience for you and other users.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å forbedre våre tjenester.

Om lagring av ​​søkeord

Nettstedet lagrer informasjon om hvilke søkeord som besøkende benytter gjennom løsningen Google tilpasset søk. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater de besøkende velger. Det er bare søkeordene som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om besøkende.

Informasjonskapsler

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler for å velge språk og samle inn statistikk. Informasjonskapsler kan spore internettbruken din, men vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på datamaskinen din når du laster ned en nettside. Vi bruker informasjonskapsler for at ulike tjenester på nettsiden vår skal fungere. Du kan lese mer om de ulike informasjonskapslene vi benytter lenger ned.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

Alle som besøker et nettsted skal ha informasjon om at nettstedet benytter informasjonskapsler. Du må godkjenne at informasjonskapsler blir benyttet. Godkjenningen gjøres gjennom innstillingene i nettleseren.

Du kan hindre at slike informasjonskapsler lagres ved å endre på nettleserens innstillinger. Da vil imidlertid sidene ikke fungere optimalt. Du kan også slette informasjonskapsler i nettleseren eller ved filbehandling.​