Helse
Psykologspesialist Helle Schiørbeck fra Nasjonal kompetansetjeneste for habilitering av barn med spise- og ernæringsvansker, snakker i dette foredraget om spiseutvikling hos barn. Schiørbeck understreker at det er mye som skal til for at barn skal kunne spise vanlig, og at det er viktig å tenke på både ernæring og spiseutvikling samtidig.
Psykologspesialist Helle Schiørbeck fra Nasjonal kompetansetjeneste for habilitering av barnmed spise- og ernæringsvansker (OUS -Rikshospitalet), snakker i dette foredraget om spiseutvikling hos barn. Schiørbeck understreker at det er mye som skal til for at barn skal kunne spise vanlig, og at det er viktig å tenke på både ernæring og spiseutvikling samtidig. Noen barn har ekstra utfordringer, sier Schiørbeck, og presenterer definisjoner på type spisevansker som forekommer i barndommen.
Schiørbeck ser også på hva som påvirker spising hos barn og forskjellige avvik i spiseutviklingen, før hun kommer med en påstand om at nesten alle barn vil kunne ha positivt utbytte og glede av å være med i måltider, gitt individuelle hensyn og tilrettelegging. Mange foreldre ønsker at barnet skal være med i familiefellesskapet rundt måltider, sier Schiørbeck, og målet er å ha matglede og trivsel i måltidene, i den grad det er mulig ut fra den enkeltes forutsetninger.
Opptaket er fra foredrag Helle Schiørbeck holdt på Frambu 5. mai 2017 på kurset «Spiseutvikling hos førskolebarn med sjeldne diagnoser».