TAKO-dagene

Oralmotorisk team ved TAKO-senteret inviterer til kurs i oralmotorikk.

Målgruppe for arrangementet er fagpersoner som jobber med barn og voksne med munnmotoriske vansker.

Basiskurs:​Seminaret vil gi deltakerne grunnleggende kunnskaper om oral motorikk og sensorikk ved spising, drikking og tale. Vi gir også innføring i undersøkelse og trening av orofaciale funksjoner. I dette inngår introduksjon av Nordisk Orofacial Test-Screening (NOT-S) med øvelse gjennom kasus. Vi skal også fortelle om tilnærming til munn og ansikt, kroppsholdning og stabilitet. Dette er viktige forutsetninger for hvordan vi bruker munnen.

Andre kursdag retter vi oppmerksomheten mot spennende temaer som orale uvaner, biteatferd og tanngnissing. Målet er å belyse problemstillinger fra ulike perspektiv angående tenner, munnmotorikk og atferd. Tannleger sammen med Oralmotorisk team som består av logopeder og fysioterapeut, alle fra TAKO-sentret, skal holde foredrag om dette.

Vi kommer til å fortelle om årsaker, om typisk utvikling, orale vaner og behandlingsalternativer både fra et odontologisk og oralmotorisk perspektiv. Hvordan kan du jobbe med dette? Vi presenterer spennende kasus fra vår klinisk praksis.

Informasjon

Kurs

 • Kursdato

  14.11.2022 - 15.11.2022

 • Søknadsfrist

  01.11.2022

 • Kurstype

  Fagkurs

 • Kontaktinformasjon

  Logoped Vesna Stoilkovic tlf. 90813945 eller e-post til vsto@tako.no ved behov for mer faglig informasjon om kursdagene.

Sist oppdatert: 3. oktober 2022