TAKO-dagene 2021

TAKO-dagene arrangeres 4. og 5. november 2021. Seminaret planlegges med fysisk oppmøte, men med forbehold om at det er i tråd med gjeldende smittevernregler.

Dag 1: Basiskurs i oralmotorikk

Denne dagen vil handle om grunnleggende kunnskaper om oral motorikk og sensorikk ved spising, drikking og tale. Vi vil fortelle om hvordan du kan undersøke og eventuelt trene opp orofaciale funksjoner.​

Vi gir en introduksjon av Nordisk Orofacial Test-Screening (NOT-S) med øvelse i vurdering gjennom kasus. Vi skal også snakke om tilnærming til munn og ansikt, kroppsholdning og stabilitet. Dette er viktige forutsetninger for hvordan vi bruker munnen. Seminaret holdes av medarbeidere fra Oralmotorisk team ved TAKO-senteret.

​Dag 2: Oralmotoriske vansker: Hva kan vi gjøre?

Med utgangspunkt i basiskurset ser vi nærmere på oralmotoriske funksjoner, relatert til tale, spising og saliva kontroll. Vi vil diskutere ulike årsaker til vansker, hvordan vanskene kan arte seg og hva vi kan gjøre med det. Seminaret holdes av Oralmotorisk team ved TAKO-senteret. Du vil som kursdeltaker få mulighet til å holde korte kasuspresentasjoner knyttet til temaet: Oralmotoriske vansker.

Oralmotorisk team ved TAKO-senteret.
Oralmotorisk team ved TAKO-senteret.

Informasjon

Kurs

 • Kursdato

  04.11.2021 - 05.11.2021

 • Søknadsfrist

  25.10.2021

 • Kurstype

  Fagkurs

 • Kontaktinformasjon

  Logoped Vesna Stoilkovic tlf. 908 13 945 eller e-post til vsto@tako.no ved behov for mer faglig informasjon om kursdagene.
  Praktiske spørsmål rettes til Mira på tlf. 908 02 282 eller e-post: mjk@tako.no.

Sist oppdatert: 2. september 2021